loading
close
Loading.. new window reload
(Pomp)technische cursussen en advies
oveducon oveducon

Clamp-on flowmeting

Zoals de naam al doet vermoeden, worden de sensoren die de meting uitvoeren, aan de buitenkant van de leiding gemonteerd. Hierdoor ontstaan geen obstructies of drukverliezen in het leidingwerk en kunnen de metingen uitgevoerd worden, zonder meetapparatuur tussen de leiding te monteren. Het proces hoeft dus niet onderbroken te worden.

Bij een clamp-on flowmeting kunnen zowel vloeistoffen als gassen gemeten worden door de vaste stof van de transportleiding heen. Voor de meting worden twee ultrasone pulsen door het medium verzonden, één met de flowrichting mee en de tweede tegen de flowrichting in, waarbij de transducers afwisselend als zender en ontvanger werken. De looptijd van het ultrasone signaal dat zich voortplant in de stroomrichting, is korter dan de looptijd van het signaal dat zich voortplant tegen de stroomrichting in. Aan de hand van aanvullende parameters kan daarna de flow op de meter afgelezen worden met een maximale afwijking van 2 – 5 %.

De GE PT878 (Panametrics) kan toegepast worden bij leidingdiameters tussen 12,7 mm – 7,6 m met een maximale wanddikte van 76,2 mm. Informeer naar de mogelijkheden.

Contact

Oveducon
Dreeslaan 210
2672 EJ Naaldwijk
T: +31 (0)6 1891 2436

info@oveducon.nl